Tietoja VELUX-konsernista

VELUX-konserni on jo lähes 80 vuoden ajan parantanut sisätilojen laatua ympäri maailmaa tuomalla koteihin ja muihin rakennuksiin päivänvaloa ja raikasta ilmaa. Tanskassa perustettu VELUX-konserni on nykyisin kansainvälinen yritys, jolla on toimintaa 40 maassa.
Kaiken elämän ja työn tärkein edellytys on valo. VELUXin perustaja Villum Kann Rasmussen
Valoa ja raikasta ilmaa katosta

Valoa ja raikasta ilmaa katosta

Päätuotteitamme ovat kattoikkunat, tasakaton ikkunat ja modulaariset kattoikkunat liikerakennuksiin. Valmistamme myös tarvikkeita, kuten verhoja ja rullasuojia, sekä käyttöratkaisuja, mukaan lukien tunnistimien avulla toimivat ja kauko-ohjattavat järjestelmät sekä älykotijärjestelmät. Tuotteidemme avulla voidaan luoda valoisia, terveellisiä ja energiatehokkaita tiloja, jotka soveltuvat asumiseen, työskentelyyn, oppimiseen ja leikkimiseen.
Valoisia tiloja vuodesta 1941
VELUXin tarina alkoi vuonna 1941, kun sen perustaja Villum Kann Rasmussen sai yksinkertaisen idean muuttaa käyttämättömät pimeät ullakot valoisiksi ja viihtyisiksi tiloiksi, jotka ovat täynnä päivänvaloa ja raikasta ilmaa. Erottuva nimemme VELUX muodostuu ventilation (tuuletus) -sanan lyhenteestä VE ja latinankielisestä sanasta LUX, joka merkitsee valoa. Perustajamme innovatiivisen vision ansiosta VELUXista on tullut yksi maailman tunnetuimmista rakennusmateriaalien toimittajista, jolla on tuotantoa ja myyntitoimintaa yli 40 maassa. Kaikki tämä sai alkunsa yhdestä tanskalaisen Slagelse Vestre Skole -nimisen koulun tekemästä 12 kattoikkunan tilauksesta.
Malliyritystavoite

Malliyritystavoite

Toimintatapamme on määritelty osuvasti malliyritystavoitteessamme, jonka perustajamme Villum Kann Rasmussen laati vuonna 1965. Malliyritystavoite tarkoittaa, että pyrimme näyttämään hyvää esimerkkiä toiminnallamme. Se toimii ohjenuoranamme siinä, miten kohtelemme kunnioittavasti työtovereita ja miten annamme jotain takaisin yhteisöille, joissa toimimme. Lisäksi se määrittää suuntaviivat, joiden mukaan toimimme vastuullisesti niukkojen luonnonvarojen kanssa. Tarkoitamme malliyrityksellä myös yritystä, jonka tuotteet ovat yhteiskunnalle hyödyllisiä. Luonnonvaloa ja raikasta ilmaa katon kautta tuovat tuotteemme luovat terveellisiä ja viihtyisiä sisäympäristöjä.
VELUX-kattoikkunoita

Terveisiin rakennuksiin keskittyminen

VELUX-konserni haluaa johtaa muutosta kohti terveellisempiä ja kestävämpiä rakennuksia. Uskomme, että terve ja kestävä koti on suunniteltava ihmisiä varten ja entistä energiatehokkaammaksi ympäristöä kunnioittaen. Keskitymme aluksi olemassa olevaan rakennuslainsäädäntöön, tieteelliseen tietoon ja vakiintuneisiin ulkoisiin standardeihin, kuten LEED- ja DGNB-standardeihin, ja tarkennamme näkemystämme useiden vuosien asiantuntemuksemme perusteella.

Lue lisää terveellisistä rakennuksistamme osoitteessa velux.com

Omistajuus

VELUX-konsernin omistaa VKR Holding A/S, kokonaan säätiö- ja perheomisteinen osakeyhtiö. VELUX-konsernin taloudellinen tulos on sisällytetty VKR Holdingin konsernitilinpäätökseen. Vuonna 2019 VKR Holdingin liikevaihto oli 2,9 miljardia euroa ja tilikauden nettovoitto 412 miljoonaa euroa.

Lue lisää VKR Holdingista

VELUX-yhtiöiden sijainti

Sijainti

Tuotteitamme on laajasti saatavilla, sillä meillä on 27 tuotantolaitosta 11 maassa ja myyntiyhtiöitä 36 maassa. Meillä on 12,500 työntekijää, ja yrityksemme pääkonttori sijaitsee Tanskassa Kööpenhaminan pohjoispuolella.