VELUX ACTIVE- ja NETATMO-käyttöehdot

Voimassa 1.7.2018 alkaen

0) Käyttöehtojen soveltaminen

Näitä käyttöehtoja sovelletaan VELUX ACTIVE -tuotteeseen. Näissä löydät tärkeitä tietoja uudesta tuotteestasi ja sen käyttämisestä.

Jos sinulla on kysyttävää asentamisesta, sovelluksesta, kolmansien osapuolien sovelluksista, tiedoista ja automaattisista toiminnoista, katso ”Yleisesti esitetyt kysymykset” VELUX ACTIVE – tukisivustolla osoitteessaLisätietoja tuotteesta, sen yhteensopivuudesta ja VELUX ACTIVE:n eduista löytyy kansalliselta VELUX-sivustolta osoitteessa.

1) Tuotesisältö

VELUX ACTIVE koostuu seuraavista osista:

Yhdyskäytävä

Sisäilmastotunnistin

Lähtökytkin

ACTIVE-ohjauslaite (automaattinen sisäilmaston ohjaus)

VELUX ACTIVE -ohjaussovellus

2) Tuotetiedot

Tarkista ennen lopullista kiinnittämistä, että yhdyskäytävä voi käyttää asianomaisia tuotetta valitusta sijoituspaikasta. Sisäkäyttöön tarkoitettu ilmastoinnin VELUX ACTIVE -ohjaus perustuu kaksisuuntaiseen radiotaajuustekniikkaan, ja se on varustettu [↔] -merkillä. Merkki on tuotteen tarrassa.

Radiotaajuusalue: 868,25/868,95/ 869,85 MHz (io-homecontrol® Euroopassa), 2,425/2,450/2,475 GHz (io-homecontrol® muualla maailmassa), 868,2–868,6 MHz (sisäilmastotunnistin ja lähtökytkin Euroopassa ja Kiinassa), 921,2–921,6 MHz (sisäilmastotunnistin ja lähtökytkin muualla maailmassa), 2,400–2,496 GHz (WiFi 802.11 b/g/n).

Suurin lähetysteho: 3,2 mW (sisäilmaston tunnistin ja lähtökytkin Japanissa), 12,6 mW (sisäilmaston tunnistin ja lähtökytkin muualla maailmassa), 19,6 mW (io-homecontrol® Euroopassa), 25,1 mW (io-homecontrol® muualla maailmassa), 31,6 mW (WiFi 802.11 b/g/n Euroopassa), 100 mW (WiFi 802.11 b/g/n muualla maailmassa). Radiotaajuuskantama: 300 m, esteetön.

Rakenteista riippuen sisätiloissa kantosäde on noin 30 metriä. Teräsbetoniset rakenteet, metallikatot ja kipsilevyseinät teräskoolauksella voivat kuitenkin lyhentää kantosädettä.

Sähkötuotteet tulee hävittää kansallisten elektroniikkajätettä koskevien määräysten mukaisesti, ei kotitalousjätteen mukana.

Älä hävitä käytettyjä paristoja talousjätteiden mukana. Käytetyt paristot täytyy kierrättää ja hävittää paikallisten säädösten mukaisesti. Paristot saattavat sisältää aineita, jotka voivat olla haitallisia, ellei niitä käsitellä ja kierrätetä asianmukaisesti. Jos mahdollista, toimita käytetyt paristot niille tarkoitettuun paikalliseen palautuspisteeseen.

Pakkaus voidaan hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana.

3) Asentaminen ja käyttäminen

VELUX ACTIVE:n asentaminen ja käyttäminen edellyttää VELUX ACTIVE -sovelluksen lataamista Google Playstä tai Applen App Storesta tai, vaihtoehtoisesti, Apple HomeKit -sovelluksen käyttämistä. Lisätietoja on VELUX ACTIVE – tukisivustolla osoitteessa.

Kun VELUX ACTIVE -sovellus on asennettu ja käytössä, ACTIVE-ohjaus (automaattinen sisäilmaston ohjaus) on aktivoitu. Voit mukauttaa ACTIVE-ohjauksen koska tahansa VELUX ACTIVE -sovelluksen asetuksissa ”ACTIVE control” -kohdassa. Kaikkien tunnistinkytkimellä varustettujen huoneiden asetukset voidaan mukauttaa yksilöllisesti.

4) Käyttäjät ja vierailijat

Ensimmäinen käyttäjä, joka asentaa VELUX ACTIVE – sovelluksen, luo tilin (”Pääkäyttäjä”). Pääkäyttäjä voi kutsua tiliin vieraita. Heitä sitovat samat ehdot kuin pääkäyttäjää. Myös vieraat voivat kutsua tiliin muita vieraita samoilla ehdoilla kuin mitä sovelletaan pääkäyttäjään ja muihin vieraihin. Pääkäyttäjän ja/tai vieraiden on poistettava passiiviset tai ylimääräiset käyttäjät. Käyttöehdot ja VELUX ACTIVE -yksityisyydensuoja koskevat myös vierastilejä.

Käyttäjien (sekä pääkäyttäjän että vieraiden) poistamisesta ja heidän oikeuksiensa tilapäisestä poistamisesta on lisätietoja luvussa 10.

5) Ylläpito

Sisäilmaston VELUX ACTIVE -ohjaus vaatii vain vähän kunnossapitoa.

Pinta voidaan puhdistaa pehmeällä, kostealla liinalla.

Katkaise virransyöttö sähköverkosta tai akusta ennen ikkunan ja siihen liittyvien tuotteiden ylläpitoa tai huoltotyötä ja varmista, että virransyöttö ei voi vahingossa kytkeytyä takaisin päälle.

Akun oletettu käyttöikä on vähintään 2 vuotta.

Varaosia on saatavilla ottamalla yhteys VELUX-myyntiyritykseen.

Jos sinulla on teknisiä kysymyksiä, ota yhteys tekniseen tukeen VELUX ACTIVE -sovelluksen avulla tai VELUX-myyntiyritykseen. Yhteystiedot ovat osoitteessa

6) ACTIVE Control - rajoitukset – miksi ikkuna, kaihdin tai markiisi ei toimi?

Tietyissä sääolosuhteissa sisäilmaston automaattisen ACTIVE-ohjauksen toiminta keskeytyy. Esimerkiksi ikkuna ei avaudu rankkasateella. Toiminta jatkuu, kun sääolosuhteet jälleen sallivat sen. Tietyissä sääolosuhteissa näkyviin tulee ilmoitus, jossa kerrotaan, miksi ACTIVE-ohjaus ei toimi normaalisti.

7) Takuu

VELUX antaa VELUX ACTIVElle VELUX-takuun, johon sovelletaan VELUXin takuuehtojaTakuuaika alkaa, kun VELUX ACTIVE otetaan käyttöön. VELUX-takuun tiedot ovat osoitteessa VELUX-takuu

VELUX ei ole vastuussa kohdissa 8, 9 tai 12 kuvatuista tapahtumista.

8) Kolmannen osapuolen sovellukset, tuotteet tai palvelut

VELUX ACTIVE:n voi integroida myös muihin kolmannen osapuolen sovelluksiin kuin Apple HomeKit-sovellukseen ja sellaisiin tuotteisiin tai palveluihin, joita ei ole tarkoitettu VELUX ACTIVE -integrointiin. Näihin kolmannen osapuolen sovelluksiin, tuotteisiin tai palveluihin sovelletaan näiden kolmansien osapuolien ehtoja ja käytäntöjä. VELUX ei vastaa tällaisesta integroimisesta.

VELUX ei vastaa tai ota vastuuta kolmansien osapuolien sovelluksista, tuotteista tai palveluista eikä niiden VELUX ACTIVE -integroinnin toiminnasta. VELUX ei myöskään vastaa kolmansien osapuolien aiheuttamista virheistä tai puutteista, joiden seurauksena VELUX ACTIVE:n toiminta keskeytyy.

8.1 Apple HomeKit

VELUX ACTIVE on integroitu Apple HomeKit -järjestelmään. Tämä tarkoittaa, että tiedot vuorovaikutuksesta VELUX ACTIVE -ohjaussovelluksen kanssa lähetetään Apple HomeKit –sovellukseen (Home). Sen hetkinen tilatieto ja parametriarvot tallennetaan Apple HomeKit -tietokantaan.

Apple HomeKit -järjestelmää koskevat kysymykset tulee lähettää Applelle. Apple käsittelee henkilötietoja Applen henkilötietoselosteen sekä Apple Homekit -järjestelmän ehtojen mukaisesti. Ne ovat saatavilla osoitteessa www.apple.com.

Jos asennat VELUX ACTIVE:n käyttämällä Apple Homekit -sovellusta, VELUX ACTIVE -toiminta rajoittuu tuotteen käyttämiseen ja tunnistimen arvojen näyttämiseen. Kun poistut kotoa, tarvitset lähtökytkimen estääksesi ikkunoiden automaattisen avaamisen. Ikkunoiden automaattista avaamista ei voi estää Apple HomeKit -sovelluksessa.

Jos käytät Home-sovellusta (HomeKit) sellaisten lisävarusteiden hallintaan, jotka ovat yhteensopivia HomeKit-järjestelmän kanssa, tähän tarvitaan iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 9.0- tai uudempi käyttöjärjestelmä. Tämän HomeKit-järjestelmään yhteensopivan lisävarusteen hallinnoimiseen automaattisesti tai kodin ulkopuolelta tarvitaan Apple TV, jossa on tvOS 10.0- tai uudempi käyttöjärjestelmä, tai iPad, jossa on iOS 10.0- tai uudempi käyttöjärjestelmä, asetettuna kotikeskittimeksi (home hub).

8.2 Analysoiminen

VELUX optimoi VELUX ACTIVE -tuotteiden ohjelmiston käytettävyyden anonyymien käyttäjätietojen avulla. Optimoimisessa käytetään Fabric IO- ja Google Analytics -palveluita.

9) VELUX ACTIVE -sovelluksen päivitykset

Käytä aina uusinta sovelluksen versiota. Jos tätä ohjetta ei noudateta, VELUX ei vastaa VELUX ACTIVE:n toiminnasta ja turvallisuudesta. VELUX A/S antaa sovelluksen päivitykset saataville App Storen ja Google Playn kautta tai lähettää ne Tällöin edellytetään toimenpiteitäsi.

10) VELUX ACTIVE:n käytön lopettaminen

Jos haluat lopettaa VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttämisen mistä syystä tahansa, nollaa yhdyskäytävä. Katso yhdyskäytävän nollaamisohjeet paikallisen VELUX ACTIVE -tukisivuston ”Yleisesti esitetyt kysymykset” osion alta osoitteesta

Kun nollaat yhdyskäytävän, saamme ilmoituksen, jonka mukaan olet irtisanonut VELUXin kanssa tekemäsi sopimuksen. Saatuamme tämän ilmoituksen lopetamme tietojen keräämisen kaikista käyttäjistä (pääkäyttäjän ja/tai vieraiden tilit), jotka on yhdistetty yhdyskäytävään. Tallennamme henkilötietohistoriasi VELUXin tietosuojaselosteessa ilmoitetun ajanjakson ajaksi. Tietosuojaseloste on saatavana osoitteessa.

10.1 Käyttämisen lopettaminen epäsuorasti

Jos haluat lopettaa VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttämisen, noudata edellä kohdassa 10 annettuja ohjeita.

Jos et nollaa yhdyskäytävää vaan ryhdyt muihin toimenpiteisiin, tapahtuu seuraavaa:

Jos poistat käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoitteen) VELUX ACTIVE -sovelluksesta:

Jos tiliin on rekisteröitynyt muita käyttäjiä ja poistat käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoitteen), menetät VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttöoikeuden. Tällöin emme voi tunnistaa tietojasi VELUXin tietosuojaselosteessa kuvatun ajanjakson aikana.  Tietosuojaseloste on saatavana osoitteessaLisäksi sähköpostiosoitteesi poistetaan historiatiedoistasi. VELUX ACTIVE -tili jää kuitenkin aktiiviseksi, joten muut VELUX ACTIVE -sovellukseen rekisteröityneet käyttäjät voivat jatkaa sovelluksen käyttämistä.

Jos VELUX ACTIVE -sovellukseen on rekisteröity vain yksi käyttäjätunnus (sähköpostiosoite), lopetamme tietojesi keräämisen. Lisäksi poistamme henkilötietosi ja tämän seurauksena muut sinua koskevat tiedot anonymisoituvat, joten emme voi enää tunnistaa sinua tietojesi perusteella. Lisätietoja on VELUX ACTIVEn tietosuojaselosteessa osoitteessa.

Molemmissa edellä kuvatuissa tapauksissa Apple HomeKit -sovellus jää edelleen aktiiviseksi ja toimintakelpoiseksi, kunnes poistat laitteen (VELUX ACTIVE) käytöstä Apple HomeKit -sovelluksessa. Lisätietoja on Applen sivustossa.

Jos poistat VELUX ACTIVE -sovelluksen:

Tässä tapauksessa VELUX saa ilmoituksen sovelluksen käytön irtisanomisesta vasta kun käyttöehtojen tai VELUX ACTIVE:n tietosuojaselosteen päivitys annetaan saataville. Jos et vastaa käyttöehtojen tai tietosuojaselosteen päivitykseen, otamme sinuun yhteyden ja tiedustelemme, haluako jatkaa VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttämistä.

Kun VELUX saa ilmoituksen sovelluksen käytön irtisanomisesta, VELUXin tietosuojaselosteessa kuvatut tallennettujen tietojen säilytysajat alkavat. VELUXin tietosuojaseloste on saatavana osoitteessa. Apple HomeKit -sovellus jää edelleen aktiiviseksi ja toimintakelpoiseksi, kunnes poistat VELUX ACTIVEn käytöstä Apple HomeKit -sovelluksessa. Lisätietoja on Applen sivustossa.

Jos lopetat VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttämisen (passiivisuus):

Jos et käytä VELUX ACTIVE -sovellusta aktiivisesti, automaattinen ohjaus jatkuu. Jos et vahvista tai hyväksy saataville annettujen käyttöehtojen tai VELUX ACTIVE –tietosuojaselosteen päivityksiä, otamme sinuun yhteyden ja tiedustelemme, haluako jatkaa VELUX ACTIVE -sovelluksen käyttämistä.

Kun VELUX saa ilmoituksen sovelluksen käytön irtisanomisesta, VELUXin tietosuojaselosteessa kuvatut tallennettujen tietojen säilytysajat alkavat. VELUXin tietosuojaseloste on saatavana osoitteessa. Apple HomeKit -sovellus jää edelleen aktiiviseksi ja toimintakelpoiseksi, kunnes poistat VELUX ACTIVE:n käytöstä Apple HomeKit -sovelluksessa. Lisätietoja on Applen sivustossa.

Jos muutat pois asunnosta johon VELUX ACTIVE on asennettu etkä poista yhdyskäytävää , sinun on nollattava yhdyskäytävä, jotta et enää voi ohjata ikkunoita sovelluksella.

11) Jos saat VELUX ACTIVE:n esimerkiksi asunnon edelliseltä omistajalta:

Jos muutat asuntoon, johon edellinen omistaja on asentanut VELUX ACTIVE:n, yhdyskäytävän nollaaminen on sinun vastuullasi. Katso lisätietoja kohdasta 10. Jos et nollaa yhdyskäytävää, edellinen omistaja voi mahdollisesti vielä ohjata VELUX-tuotteitasi.

12) Vastuuvapaus ja turvallisuusvaroitukset

12.1 EI varoittava laite

Tuote ei voi varoittaa äärilämpötiloista eikä korkeista kosteusolosuhteista.

Sisäilmastotunnistinta ei ole suunniteltu toimimaan lämpötiloissa jotka ovat lämpötilojen vaihteluvälin ulkopuolella kuten tuotteen teknisistä tiedoista käy ilmi. Jos lämpötila ylittää tai alittaa sallitun vaihteluvälin, tunnistimen tunnistamat arvot voivat olla epätarkkoja. Tällöin ACTIVE-ohjaus ei ehkä avaa ja sulje ikkunoita ja/tai varusteita automaattisten asetusten mukaisesti.

Kuten edellä olevasta käy ilmi, VELUX ACTIVE EI ole palohälytys- tai savunpoistojärjestelmä.

12.2 EI muutosten tekemistä eikä integroimista muilla kuin tarkoitetuilla tavoilla

Et saa omaa käyttöäsi, myymistä tai luovuttamista varten tehdä tuotteeseen mitään muutoksia etkä yhdistää sitä sellaisten kolmannen osapuolen sovelluksiin jotka eivät ole tarkoitettu yhdistettäviksi VELUX ACTIVE:en .

Jos virta ja samalla virransyöttö piiriin katkeaa, VELUX-tuotteet toimivat vasta kun virransyöttö on palautunut.

Jos Internet-yhteys katkeaa, VELUX-tuotteita ei voi käyttää VELUX ACTIVE -sovelluksen avulla. VELUX-tuotteita voi kuitenkin käyttää fyysisten paikallisten ohjauslaitteiden avulla.

12.3 Käyttörajoitukset

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjausta voivat käyttää henkilöt, joilla on riittävä kokemus ja tietämys jos heille on annettu ohjeet turvallisesta käytöstä ja he ymmärtävät käyttöön liittyvät vaarat.

Lapset eivät saa leikkiä sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjauksella (lähtökytkin, sisäilmastotunnistin ja sovellus).

12.4 Muuttaminen asuntoon, johon VELUX ACTIVE on asennettu

Jos muutat asuntoon, johon edellinen omistaja on asentanut VELUX ACTIVE:n, sinun on nollattava yhdyskäytävä sen varmistamiseksi, että edellinen omistaja ei enää pysty ohjaamaan VELUX -tuotteitasi. Jos et nollaa yhdyskäytävää, VELUX ei ole vastuussa esimerkiksi asuntoon tunkeutumisesta yhdyskäytävän nollaamatta jäämisen vuoksi.

12.5 Poissa kotoa

Kun poistut kotoa, on tärkeää, että aktivoit lähtökytkimen, jotta ikkunoiden automaattinen avaaminen estyy. Teet tämän napsauttamalla lähtökytkimen ”riippulukkokuvaketta” tai VELUX ACTIVE –sovelluksen kautta.

Sinä voit tai vieraasi voivat avata ikkunat koska tahansa fyysisten paikallisten ohjauslaitteiden, VELUX ACTIVE -sovelluksen tai kolmansien osapuolten sovellusten avulla.

Jos olet asentanut sovelluksen Apple Homekit -sovelluksen avulla, voit ainoastaan estää ikkunoiden automaattisen avaamisen lähtökytkimen avulla.

13) Immateriaalioikeudet

VELUX ACTIVE sisältö, -järjestelmä ja -tuote on suojattu tekijän-, patentti- ja tavaramerkkioikeuksilla sekä muiden immateriaalioikeuksien suojan avulla. Patentteja ja tavaramerkkejä käytetään VELUX-konsernin myöntämän lisenssin nojalla. VELUX-konserni omistaa tekstien, valokuvien, piirrosten, grafiikan, äänien, tietojen, ohjelmakoodin ja vastaavien tekijänoikeudet.

Tekijänoikeudet VELUX A/S 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Toisintaminen ja jakeleminen on kielletty ilman VELUX A/S:n kirjallista lupaa. VELUX ACTIVE  Netatmon kanssa, yhteistyössä Netatmo Securityn kanssa kehitetty älykäs ratkaisu

14) Tietoturva

VELUX suhtautuu tietoturvaan vakavasti. Varmistamme tietoturvan esimerkiksi teknisillä, fyysisillä ja organisatorisilla turvatoimilla. VELUX ACTIVE tietoturva käsittää laitteet, ohjelmiston ja tiedot.

Tekninen suojaus koostuu esimerkiksi tietojärjestelmien suojaamisesta käyttöoikeuksien avulla, tietojensiirron ja -tallennuksen salaamisesta, automaattisesta ohjelmapohjaisesta virus- ja palomuurisuojauksesta, palvelinten sisältämien tietojen varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta, tietojärjestelmien käyttämisen rajoittamisesta yksilöllisten käyttäjätunnusten ja salasanojen avulla, näyttöjen lukitsemisesta näytönsäästäjän avulla, käyttöoikeuksien epäämisen valvonnasta ja tietoturvatarkastuksista.

Fyysisiä suojaustoimenpiteitä ovat esimerkiksi fyysisten arkistojen lukitseminen, rakennusten kulunvalvonta henkilökohtaisten kulkukorttien avulla, murtohälytykset ja videotarkkailu.

Organisatoriset suojaustoimenpiteet koostuvat esimerkiksi henkilöstölle annettavasta tietoturvakoulutuksesta, tietoturvatoimenpiteistä ja käytännöistä sekä henkilötietojenkäsittelyyn liittyvistä varotoimista.

VELUXin alihankkijoille  on annettu ohjeet ryhtyä edellä kuvattuihin tietoturvatoimenpiteisiin. Lisäksi VELUX voi tarkastaa niissä noudatettavan tietoturvan tason.

Saat lisätietoja VELUXin tietoturvasta ottamalla yhteyden paikalliseen VELUX-myyntiyritykseen.

Seuraavat tekniset tiedot koskevat VELUX ACTIVE:a ja -sovellusta:

Laiteturvallisuus

Kaikkien kotisi VELUX ACTIVE -laitteiden (yhdyskäytävä, tunnistinkytkin, lähtökytkin ja INTEGRA-tuotteet) välinen tiedonsiirto on salattu. Varmista, että päivität laitteisiisi aina uusimman sovelluksen luvussa 9 kuvatulla tavalla optimaalisen tietoturvan varmistamiseksi.

Ohjelmisto

Kaikki VELUXin ohjaama tiedonsiirto VELUX ACTIVE -ohjaussovelluksen ja vastaavien taustajärjestelmien kanssa on salattu.

Henkilötiedot

VELUX noudattaa kansallisia ja kansainvälisiä lakeja sekä säädöksiä henkilötietojen suojaamisesta. Henkilötietojen suojaamisesta on lisätietoja VELUX ACTIVE -tietosuojaselosteessa osoitteessa.

15) Vaatimustenmukaisuustodistus

Täten vakuutamme, että sisäilmaston ohjaamiseen tarkoitettu VELUX ACTIVE KIX 300 (yhdyskäytävä 3LG E01/NXG01E, sisäilmastotunnistin KLA 300/3LA E06/NXS01 ja lähtökytkin KLN 300/3LN E01/NXD01E) täyttävät radiolaitedirektiivin 2014/53/EU ja RoHS-direktiivin 2011/65/ETA (tiettyjen vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa) vaatimukset.  Niiden valmistuksessa on noudatettu yhdenmukaistettuja EN 60950(2006)+A11(2009)+A1(2010)+A12(2012)+A2(2013)-, EN 55032(2015)-, EN 301489-3 v2.1.1-, EN 300220-2 v3.1.1-, EN 300220-1 v3.1.1-, EN 300440-2 v1.4.1-, EN 300440-1 v1.6.1-, EN 300328 v2.1.10- ja EN 50581(2012) -standardeja.

FCC:n ilmoitus

Sisäilmaston VELUX ACTIVE -ohjaus on testattu. Sen on havaittu täyttävän luokan B digitaalisille laitteille FCC:n sääntöjen osassa 15 asetettavat vaatimukset. Nämä rajat on suunniteltu antamaan kohtuullinen suoja haitallista säteilyä vastaan ihmisasuntoon asennettaessa.

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus tuottaa, käyttää ja voi säteillä radiotaajuista energiaa, ja jos sitä ei ole asennettu tai käytetä ohjeiden mukaan, se voi aiheuttaa vahingollista häiriötä radioliikenteelle. Kuitenkaan ei voida taata, ettei missään yksittäisessä asennuksessa aiheutuisi häiriöitä.

Jos sammuttamalla ja käynnistämällä VELUX ACTIVE –ohjaus voidaan osoittaa, että se häiritsee haitallisesti radio- tai televisiovastaanotinta, on suositeltavaa, että häiriö yritetään poistaa yhtä tai useampaa alla kuvattua tapaa noudattaen:  :

- Suuntaa vastaanottoantenni toisaalle tai siirrä sitä.

- Siirrä sisäilmaston ohjaamiseen tarkoitettu laite ja vastaanotin kauemmas toisistaan.

- Kytke sisäilmaston ohjaamiseen tarkoitettu laite pistorasiaan, joka ei ole samassa virtapiirissä, johon  vastaanotin on kytketty.

- Kysy neuvoa jälleenmyyjältä tai kokeneelta radio- tai tv-asentajalta.

FCC:n lausunto säteilyaltistuksesta

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus täyttää FCC:n säteilyrajat valvomattomassa ympäristössä. Lähetin on asennettava ja sitä on käytettävä siten, että säteilevän osan ja kehon väliin jää vähintään 20 cm. Sitä ei saa sijoittaa toisen antennin tai lähettimen viereen eikä käyttää yhdessä toisen antennin tai lähettimen kanssa. Sisäilmaston VELUX ACTIVE -ohjaus täyttää FCC:n sääntöjen kohdan 15 vaatimukset. Käyttö edellyttää seuraavien kahden ehdon täyttymistä:

(1) Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä.

(2) Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus on kestettävä mahdolliset häiriöt, mukaan lukien häiriöt, jotka saattavat aiheuttaa virheitä sen toiminnassa.’

Ilmoitus Kanadan lainsäädännön vaatimusten täyttämisestä

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus täyttää Industry Canada luvanvaraisuudesta vapautettujen  RSS-standardien vaatimukset.

Käyttö edellyttää seuraavien kahden ehdon täyttymistä: (1) Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus ei saa aiheuttaa häiriöitä, ja (2) sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjauksen on siedettävä mahdolliset häiriöt, mukaan lukien häiriöt, jotka saattavat aiheuttaa virheitä sen toiminnassa.

Tämä luokan B digitaalilaite täyttää Kanadan ICES-003-standardin vaatimukset.

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjausta ja siihen kuuluvia antenneja ei saa sijoittaa toisen antennin tai lähettimen viereen eikä käyttää yhdessä toisen antennin tai lähettimen kanssa.

UL 2043 -vaatimusten täyttäminen

Tämä yhteyspiste on riittävän tulenkestävä ja sille on ominaista vähäinen savunmuodostaminen.

Sisäilmaston VELUX ACTIVE –ohjaus soveltuu käytettäväksi rakennuksen sisällä, esimerkiksi riippukaton yläpuolella. Yhteyspiste täyttää NEC-vaatimusten kohdan 300-22(c) sekä Kanadan sähköturvallisuusmääräysten (”Canadian Electrical Code”) osan 1 C22.1 kohtien 2-128, 12-010(3) ja 12-100 määräykset.

16) Yhteystiedot

VELUX Suomi Oy
Lämmittäjänkatu 6
00880 Helsinki